Ammeslutt?

Ivar blir åtte måneder i morgen, og det er tydelig at han blir mer og mer opptatt av å utforske den store verdenen, og mindre og mindre opptatt av kvalitetstid på mammas fang. Frem til nå har han kost seg og slappet godt av ved brystet, og uansett hvor gira han har vært, hadde han alltid tid til en rolig kosestund med meg. Frem til nå! Nå går det maks fem minutter før det er kjedelig og noe annet er mye mer spennende. Det lille bustete hodet vender seg i alle retninger, og den vesle kroppen står i bro på fanget mitt, mens han kåler seg rundt. Aller helst vil han sitte oppreist mens hans spiser, slik at han også får med seg alt som skjer rundt seg. Det virker derfor som om det snart går mot slutten av ammeperioden, og at jeg dermed ikke vil være synonymt med matfat. 

Disse stundene har vært utrolig flotte, både for meg og ham, og jeg føler vi har fått en spesiell kontakt alle de tusen gangene han har ligget i fanget mitt og spist, med store våkne øyne. Jeg har sett han vokse i armene mine, fra å være en liten, hjelpeløs nyfødt baby, som maksimalt klarte å være våken i fem-seks minutter om gangen, til å bli den robuste, livlige guttungen han er i dag. Vi har ledd sammen, sloss litt og kost oss masse disse månedene, og delt øyeblikk som bare har vært våre. Det er derfor også litt vemodig at jeg nå forstår at det går mot slutten.

Fremover vil jeg se han vokse på større avstand, og han vil kanskje ikke ligge i fanget mitt med sine vidåpne, mørke glugger, og le til han gråter noe mer. Derfor blir jeg så lykkelig over de stundene hvor han går mot normalen, og er mammas lille gutt i fanget igjen. Hvor han ligger rolig og tålmodig, uten ønske om å være noe annet sted, og tiden står helt stille. Da har vi det så flott, selv om jeg vet så inderlig godt at nettopp denne gangen kanskje var den aller, aller siste.


Den lille, store gutten min!
 

#mamma #amming #baby

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Othilie Gran

Kristine Othilie Gran

29, Tønsberg

Blogger mest om min treningshverdag på godt og vondt! Følg meg gjerne på instagram: @kristineothilie Ellers kan jeg kontaktes på epost: kristine_norway@hotmail.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits